SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ile Ermenistan arasında müzakereler Almatı'da yapılacak

Azerbaycan ile Ermenistan arasında görüşülecek müzakere süreci Kazakistan'ın başkenti Almatı'da yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan ile Ermenistan arasında müzakereler Almatı'da yapılacak

Ermeni işgal güçlerinin Azerbaycan'a yönelik taciz girişimi devam ederken, hükumetler arası mücazekere görüşmeleri için adım atıldı. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden 6 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan ile Ermenistan arasında görüşülecek müzakere süreci Kazakistan'ın başkenti Almatı'da 10 Mayıs tarihinde yapılacak.

"ANLAŞMAYI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM"

Açıklamda ayrıca, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, iki ülkenin Kazakistan'da müzakere yapma kararını onayladığı bildirildi. Tokayev konuya ilişkin açıklamasında, "Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti arasında, Kazakistan tarafının teklifi üzerine Dışişleri Bakanları arasında iki devlet arasında bir barış anlaşmasının hazırlanmasına ilişkin müzakerelerin yapılması yönündeki anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DOĞRULADI

Öte yandan Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, daha önce varılan anlaşmalar uyarınca Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dışişleri Bakanları arasında 10 Mayıs 2024'te Almatı'da müzakerelerin yapılacağını doğruladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.