SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Berdimuhamedov ile bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2026 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2026 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Berdimuhamedov ile bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomik İşbirliğine Dair Hükûmetlerarası Türk-Türkmen Komisyonu (HEK) 9. Dönem Toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Türkmenistan’ın Aşkabat kentinde Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Resmî sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin bir paylaşım yapan Yılmaz, “Ata yurdumuz Türkmenistan’ı ziyaretimiz kapsamında Devlet Başkanı Sayın Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldik.” dedi.

“ORTAK TARİHİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ”

Yılmaz, Türkiye ve Türkmenistan arasındaki köklü kardeşlik bağlarının yanı sıra iki ülkenin ortak geleceğini şekillendirecek iş birliği alanlarını kapsamlı şekilde ele aldıklarını bildirdi.

Türk dünyasının birlik ve dayanışmasına vurgu yapan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Enerjiden ulaştırmaya, ticaretten eğitime, bilim ve teknolojiden kültürel etkileşime kadar birçok başlıkta karşılıklı faydaya dayalı ortaklıklarımızı daha ileriye taşıma konusunda güçlü bir irade ortaya koyduk. Türk dünyasının birlik ve dayanışmasını güçlendiren her adımın, bölgemizin huzuruna ve refahına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Yılmaz, Türkiye ve Türkmenistan’ın karşılıklı güven, birlik ve beraberlik anlayışıyla ortak kalkınma hedeflerine ulaşmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Küresel düzeyde belirsizliklerin arttığı bir dönemin yaşandığını belirten Yılmaz, “Ortak tarih ve değerlerden güç alan Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin stratejik bir vizyonla geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.” ifadelerini kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.