SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde Rus Barış Gücü'nün yeni komutanı Türk katili çıktı!

Karabağ'daki sözde Rus Barış Gücü'nün yeni komutanı Aleksandr Lentsov'un Sovyetler Birliği döneminde Azerbaycan Türklerine yönelik katliamlar gerçekleştiren tümendeki askerlerden olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sözde Rus Barış Gücü'nün yeni komutanı Türk katili çıktı!

Karabağ’da sözde Rus Barış Gücü’nün yeni komutanı Albay General Aleksandr Lentsov’un, Azerbaycan’daki Türklere yönelik katliamlarda bulunduğu ortaya çıktı. Azerbaycan basını, Lentsov'un Çeçenistan, Suriye, Güney Osetya ve Ukrayna'daki "askeri operasyonlara" katılmasıyla tanındığını hatırlatırken, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığının internet sitesinde yazılan biyografiye atıfta bulunarak bu bilginin ortaya çıktığını ifade etti.

LENTSOV, 98. TÜMENİN ASKERİ OLARAK GÖREV YAPTI

Rusya Savunma Bakanlığının sitesinde yer alan biyografide Lentsov için, "1989 yılında M.V. Frunze Askeri Akademisinden mezun olduktan sonra Aleksandr Lentsov, Hava Kuvvetlerinde alay komutanı, komutan yardımcısı ve birlik komutanı olarak görev yaptı. 1990 yılında Lentsov, SSCB Silahlı Kuvvetlerinin 98. Tümeninin bir parçası olan 331. Muhafız Hava İndirme Alayı'nın komutanıydı” deniliyor. 

AZERBAYCAN TÜRKLERİNE KARŞI KATLİAM YAPAN BU TÜMEN, UKRAYNA'DA YOK EDİLDİ

Sözde Rus Barış Gücü’nün yeni komutanı Lentsov’un mensubu olduğu 98. Tümen, başta Bakü olmak üzere Azerbaycan’ın birçok bölgesinde sivil halkı katleden bir yapı olarak bilinmekte.

Azerbaycan basını, Bakü’de 20 Ocak’ta yapılan katliamın intikamının geç de olsa alındığını belirtti. Azerbaycan basını, Rus Özel Kuvvetlerine bağlı bu tümeni, Ukrayna’nın neredeyse tamamen yok ettiğini ifade etti.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.