SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakların üçte biri, sağlığını neye borçlu?

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı ülke nüfusunun üçte birinin düzenli olarak spor yaptığını açıkladı. Uzmanlar, Kazakların düzenli spor yaptığı için daha sağlıklı olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakların üçte biri, sağlığını neye borçlu?

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı, ülkedeki her üç kişiden birinin (7 milyon 587 bin kişi) düzenli olarak egzersiz yaptığını açıkladı. Ülkede düzenli spor yapanların sayısı Kazakistan toplam nüfusunun yüzde 38,5'ini oluşturuyor. Bakanlığın açıkladığı verilere göre 258 bini aşkın genç nüfus, ülke genelindeki 800'den fazla spor tesisinde spor yapıyor. Uzmanlar ise Kazakların düzenli spor yaptığı için daha sağlıklı olduğunu bildiriyor.

KAZAKİSTAN'DA 43 BİN SPOR SALONU BULUNUYOR

Bakanlığın ülke genelindeki spor tesisleri ile ilgili paylaştığı verilere göre ise şu anda Kazakistan'da 23 bini kırsal kesimde olmak üzere 43 bin spor salonu bulunuyor. Bu yıl hükumet 113 yeni spor tesisi inşa etmeyi, 20 spor tesisini restore etmeyi ve mevcut 6 tesisi modernize etmeyi planlıyor.

Bakanlık ayrıca 2030 yılına kadar düzenli olarak spor yapanların toplam nüfus içindeki oranını yüzde 50'ye çıkarmayı planlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.