SON DAKİKA
Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile müzakere hususunu görüşmek üzere ABD'ye gitti.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmek üzere ABD'ye gitti. 3 Nisan 2024 tarihinde New York'a hareket eden Tatar, birkaç temasta bulunduktan sonra Guterres ile görüşeceğini bildirdi.

EGEMENLİK VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN TAVİZ VERİLMEEYCEK

BM gözetiminde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında resmî müzakerelerin başlaması hususunda görüşmeler yapacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkesinin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün sağlanması şartını yineledi. Görüşmeyi KKTC tarafının Guterres'ten talep ettiğini dile getiren Tatar, "egemen eşit ve eşit uluslararası statü" maddesinden taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. 

Tatar, "Müzakerelerin başlaması konusunda siyasetimiz açık ve nettir. Anlaşma ancak iki komşunun iş birliği çerçevesinde olabilir. Bu siyasetten dönüş olmadığını BM Genel Sekreteri Guterres'e bir kez daha ileteceğiz" dedi. Tatar ayrıca dün Türk Dışişleri heyetinin KKTC'ye geldiğini ve Türkiye olarak KKTC'nin söz konusu siyasetiyle arkalarında olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.