SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan, Macaristan ile ticari ilişkilerini geliştiriyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 7 Mayıs’ta Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü. Görüşmede Macaristan ve Avrupa menşeli şirketlerin yatırım projeleri için Taşkent yakınlarında özel serbest ekonomik bölgesinin faaliyete geçirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan, Macaristan ile ticari ilişkilerini geliştiriyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 7 Mayıs’ta Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’yu kabul etti. Görüşmede iki ülke arasında sanayi, ilaç sanayisi, eğitim, tarım, balıkçılık, lojistik ve diğer alanlardaki iş birliğini daha da geliştirme konuları detaylı şekilde ele alındı. 

Görüşmede, Macaristan ve Avrupa menşeli şirketlerin yatırım projeleri için Taşkent yakınlarında özel serbest ekonomik bölgenin bir an önce faaliyete geçirilmesinin önemine dikkat çekildi.

ÖZBEKİSTAN VE MACARİSTAN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK MEMORANDUMU İMZALADI

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, resmî ziyareti kapsamında mevkidaşı Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile de görüştü. Görüşmenin ardından Saidov ve Szijjarto, Özbekistan ve Macaristan'ın dışişleri bakanlıkları arasında 2024-2026'ya yönelik iş birliği programı ile iki ülke hükûmetleri arasında yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi alanında iş birliğine ilişkin memorandum imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.