SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ve Kırgızistan arasında bir ilk!

Özbekistan ve Kırgızistan vatandaşları artık kimlik kartıyla ülke sınırlarını geçebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ve Kırgızistan arasında bir ilk!

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoev'in kararıyla 27 Ocak 2023 Bişkek'te imzalanan Kırgızistan ve Özbekistan arasında pasaportsuz geçiş sağlayan  anlaşma onaylandı. Böylece Özbekistan ve Kırgızistan vatandaşları arasında ilk kez kimlik kartıyla iki ülke sınırı geçilebilecek.

TÜRK DÜNYASI ADIM ADIM: TURAN BİRLİĞİNE

27 Nisan'da Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 3 Ekim 2006'da Taşkent'te imzalanan Özbekistan ve Kırgızistan hükumetleri arasında vatandaşların karşılıklı geliş ve gidişlerine ilişkin anlaşmada değişiklik yapılmasına ilişkin kararı onayladı. 

Bu değişikliklere ilişkin protokol , 27 Ocak 2023'te Mirziyoyev'in Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e yaptığı devlet ziyareti sırasında imzalanmıştı.

SENE SONU UYGULANACAK

Yeni düzenlemenin bu sene sonralarına doğru yürürlüğe konulması bekleniyor. Bu prosedürün herhangi bir ulaşım aracıyla (uçak, tren, araba, otobüs vb.) sınırı geçerken geçerli olduğu bidiriliyor. Kararın hayata geçmesiyle birlikte vatandaşların sınırdan giriş ve çıkış bilgileri elektronik ortamda kaydedilecek ve pasaporta damga basılmasına gerek kalmayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.