SON DAKİKA
Hava Durumu

Tokayev Uygur soykırımının faili Şi Cinping'i sabırsızlıkla bekliyor

Çin'deki Boao Asya Forumu'na katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Uygur soykırımının faili Şi Cinping'i ülkesinde ağırlamak için sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tokayev Uygur soykırımının faili Şi Cinping'i sabırsızlıkla bekliyor

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Çin'de 27-28 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Boao Asya Forumu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Tokayev Forum'da Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Cao Leci ile bir görürşme gerçekleştirdi.

TOKAYEV Şİ CİNPİNG'İ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Tokayev Forum'a daveti ve "mükemmel organizasyonu" için Çin Halk Cumhuriyeti yönetimine ve Boao Asya Forumu Sekreterliğine teşekkür etti. Tokayev ayrıca Uygur soykırımının faili Şi Cinping'i ülkesinde sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

"KAZAKİSTAN'A YAPACAĞI RESMÎ ZİYARETİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Tokayev Forum'da yaptığı konuşmasında, "Boao Forumu'nun çalışmalarına katılmaktan mutluluk duyuyorum. Bu forumun çok önemli olduğuna ve en ciddi desteği hak ettiğine inanıyorum. Bu nedenle buraya gelip forumda konuşma yapmaya karar verdim. Bu fırsatı değerlendirerek, Başkan Şi Cinping'e selam ve saygılarımızı iletin. Biz onun temmuz ayı başında Kazakistan'a yapacağı resmî ziyareti sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TOKAYEV'DEN Şİ CİNPİNG'E ÖVGÜLER

Ayrıca Çin'in Doğu Türkistan'daki soykırım politikasını hâlâ görmezden gelen Tokayev, Şi Cinping'e övgüler yağdırarak, "Başkan Şi Cinping'in bilge liderliği altında tüm önemli görevlerin tam olarak yerine getirileceğinden eminiz. Sayın Şi Cinping ile 2013 yılında yaptığımız görüşmeyi büyük bir sıcaklıkla hatırlıyorum. Pekin, Kazakistan ile Çin arasındaki iş birliğini derinleştirmeye ve çeşitlendirmeye yönelik çabalarımızın başarılı olacağını düşünüyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.