SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Devletleri Teşkilatı, sağlık alanında işbirliği için harekete geçti

Türk Devletleri Teşkilatı, Semerkant’ta düzenlenen toplantıda sağlık alanında bir çok önemli karar aldı. Üye ülkelerin sağlık bakanlarının bir sonraki toplantısı Şuşa’da gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Devletleri Teşkilatı, sağlık alanında işbirliği için harekete geçti

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin sağlık bakanları ve gözlemcileri, 16 Ağustos 2023 tarihinde Semerkant’ta düzenlenen toplantıda, Şuşa’da toplantı düzenleme kararı aldı. Alınan karar sonucunda oluşturulan bildiri kabul edildi.

Bildiride, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasında farmakope kurallarının oluşturulması, acil durumlarda insani ve tıbbi yardımın sağlanması ve ayrıca bulaşıcı hastalıklara karşı mücadele etmek için Ortak Eylem Planı'nın hazırlanması gibi işbirliği adımları da kabul edildi.

TOPLANTIDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Semerkant’ta gerçekleştirilen toplantıda; ilaç ve tıbbi teçhizatın ortak üretimi, tıp alanında verilen diplomaların örgüte üye devletler tarafından karşılıklı tanınması imkanlarının gözden geçirilmesi görüşüldü. Toplantıda, sağlık turizmi alanında Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin ve gözlemcilerin katılımıyla ortak bir ağ oluşturma ve Birleşik Tıbbi Bilgi Sözlüğü oluşturulması çağrısında bulunuldu.

BİR SONRAKİ TOPLANTI, TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ ŞUŞA'DA

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, üye ülkelerin sağlık bakanlarının bir sonraki toplantısının Şuşa’da olmasına karar verdi. Ömüraliyev, Şuşa şehrinin 2023 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini kaydetti. TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev, Şuşa'da yapılacak olan etkinliğin üst düzeyde organize edileceğini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.