SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Ukrayna'nın karşı taarruzu aylarca sürebilir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın başlattığı karşı taarruz kapsamında, 24 Şubat 2022'den bu yana Rusya'nın işgal ettiği bölgelerin yarısının geri alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Ukrayna'nın karşı taarruzu aylarca sürebilir

Ukrayna, Rus saldırılarına karşı başlattığı taarruzu kuvvetli bir şekilde sürdürüyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın başlattığı taarruz kapsamında, 24 Şubat 2022'den bu yana Rus işgali altındaki toprakların yüzde 50'sinin kurtarıldığını duyurdu. Konuya ilişkin, CNN'e demeç veren ABD'li Bakan Blinken, Ukrayna'nın geri kalan bölgeleri almaya devam edeceğine inandığını vurguladı. 

Bakan Blinken, "Henüz karşı taarruzun ilk günleri, haftalarındayız. Oldukça zor bir iş bu. Hemen birkaç hafta içerisinde sonuç almayı beklemek gerçekçi değil. Daha ziyade birkaç ay sürecek" dedi. 

ABD, UKRAYNA'YA F-16 SAVAŞ UÇAĞI VERECEK Mİ?

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya F-16 jetlerinin verilip verilmeyeceği sorusuna ise Blinken, "Verileceğine inanıyorum. Odaklandığımız konu bu jetler verildiğinde yeterli eğitimin sağlanmış olması. Bu uçakların doğru ve akıllı şekilde kullanılacak olması" ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD tarafından yapılan açıklamada, Ukraynalı pilotlara ağustos ayında F-16 eğitimi verileceği belirtilmişti. Ukraynalı pilotlar, Danimarka'da 11 ülkeden gelen heyetten eğitim alacak. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, F-16 tedarikinin henüz belli olmadığını ancak uçakların havalanması için Ukraynalı pilotlara 18 ay eğitim verilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.