SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Ukrayna'ya 1.3 milyar avroluk askeri destek paketi

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, bugün Kıyiv’de Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkesinin Ukrayna’ya yeni askeri destek paketi sağlayacağını açıkladı. Yardım paketine IRIS-T SLM füze sistemleri de dahil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'dan Ukrayna'ya 1.3 milyar avroluk askeri destek paketi

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, bugün Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret çerçevesinde Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile bir araya gelen Bakan Pistous, ülkesinin Ukrayna’ya 1.3 milyar avroluk yeni yardım paketi sağlayacağını açıkladı.

Bu sabah sürpriz bir ziyaret ile Kıyiv’e gelen Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, 2013 Onur Devrimi sırasında hayatını kaybedenler anısına dikilen Maydan Kahramanları Anıtı'na çiçek bıraktı. Daha sonra Pistorius, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile birlikte askeri eğitim merkezini ziyaret etti ve ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın konferansı düzenledi.

ALMANYA’DAN YENİ ASKERİ DESTEK PAKETİ

Basın toplantısında konuşan Pistorius, “Buradaki ziyaretim kapsamında yeni bir askeri yardım paketini duyurmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Bu pakette ayrıca 4 adet IRIS-T SLM füze sistemi, 155 mm'lik mermiler ve tanksavar mayınları yer alıyor. Bu toplamda 1.3 milyar avroluk bir yardım paketidir" dedi.

Bakan, Almanya’nın geçen kıştan bu yana sağladığı 5. yardım paketi olan bu askeri desteğinin Ukraynalılara Rus saldırganlığına karşı mücadelelerinde yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca Pistorius, ülkesinin hava savunma ve askeri eğitim konusunda Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

TAURUS SEYİR FÜZELERİ KONUSUNDA YENİ BİR GELİŞME YOK

Almanya'nın Ukrayna’ya uzun menzilli Taurus seyir füzeleri sağlama ihtimali konusunda bir gelişme olup olmadığı sorusuna Pistorius, yeni bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

UMEROV’DAN ALMANYA'YA TEŞEKKÜR

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanı, Alman mevkidaşına sağlanan askeri destek için teşekkür ederek, “Verilen destek için teşekkür ederiz. Tüm bunlar sivillerin ve altyapının güvenliği içindir, cephede düşmanı caydırmak ve taarruz harekatlarının devamı içindir. Bugün eğitim merkezini ziyaret ettik, ortaklarımıza askere alma ve eğitimde nasıl reform yaptığımızı gösterdik. Profesyonel motivasyona sahip askerlerimiz var ve olacak. Üslerinde askerlerimizi eğitmeye yardımcı oldukları için Almanya'ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

“HAVA SAVUNMASI, EKONOMİNİN ÇALIŞMASINA OLANAK SAĞLIYOR”

Ayrıca, Almanya tarafından sağlanan Patriot hava savunma sisteminin etkin kullanımı konusunda Pistorius'a bilgi verdiğini aktaran Umerov, “Bugün Almanya'nın teslim ettiği Patriot hava savunma sistemlerinden biriyle donatılmış hava savunma kontrol merkezini ziyaret ettik. Bakana bu silahların etkin kullanımı konusunda bilgi verildi. Bu savunma, askeri sanayi kompleksi dahil ekonomimizin çalışmasına olanak tanıyor." ifadelerini kullandı.

Umerov, Alman mevkidaşı ile yaptığı görüşmede Ukrayna'da ortak üretim ve yerelleştirme konularının da ele alındığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.