SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Slovakya hükumeti, Ukrayna'ya gönderilecek askeri yardım paketini reddetti

Slovakya'nın yeni hükumeti, 8 Kasım 2023 Çarşamba günü aldığı kararla Ukrayna'ya gönderilmesi daha önceden planlanan 14. askerî yardım paketini iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yeni Slovakya hükumeti, Ukrayna'ya gönderilecek askeri yardım paketini reddetti

Slovakya'da yeni göreve gelen Robert Fico hükûmeti, önceki Ludovit Odor başkanlığındaki teknokrat kabinenin hazırladığı askerî yardım paketini iptal etme kararı aldı. Smer Partisi Başkanı Başbakan Fico, 8 Kasım Çarşamba günü yapılan kabine toplantısının ardından, "Büyük bir memnuniyetle, tüm kabinenin bu silah ve mühimmatın Ukrayna'ya gönderilmesini tek taraflı olarak reddettiğini açıklayabilirim" ifadelerini kullandı.

SLOVAKYA UKRAYNA'YA İNSANÎ YARDIM GÖNDERMEYE DEVAM EDECEK

Robert Fico'nun yeni popülist kabinesinin iptal ettiği 14. askerî yardım paketi yaklaşık 40 milyon Euro değerinde askerî techizatı içeriyordu.

Fico'nun Rus işgaliyle mücadele ederken Kıyiv'e askerî yardımı durdurma vaadini takiben yeni hükûmetin beklenen hamlesinin ardından Başbakan; "Ukrayna'ya insani yardım göndermeyi tercih ettiğimizi ve devlet stoklarından silah ve mühimmat sevkiyatının sona erdiğini açıkça ortaya koyuyoruz" dedi.

SLOVAKYA, UKRAYNA'YA 671 MİLYON AVRO DEĞERİNDE YARDIM GÖNDERDİ

Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’nın ana karasına yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılardan bu yana Slovakya'nın Ukrayna ordusuna göndermiş olduğu on üç askerî yardım paketinin yaklaşık değeri 671 milyon avroydu. Slovakya, Mig-29 savaş uçakları, T-72 tankları, hava savunma ve topçu sistemleri de dahil olmak üzere ağır silahlar gönderdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.