SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık, Kırım'ı geri alması için Ukrayna Özel Kuvvetlerini eğitiyor

Birleşik Krallık ordusu, Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılması için Ukrayna Özel Kuvvetlerine eğitim veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık, Kırım'ı geri alması için Ukrayna Özel Kuvvetlerini eğitiyor

Birleşik Krallık merkezli basın kuruluşu Daily Express, 30 Temmuz 2023'te yayımladığı haberde, Birleşik Krallık ordusunun Kırım’ı Rus işgalinden kurtarması için Ukrayna ordusuna bağlı seçkin bir Özel Kuvvetler Tugayını eğittiğini yazdı.

BİRLEŞİK KRALLIK, UKRAYNA ÖZEL KUVVETLERİNİ EĞİTİYOR

Birleşik Krallık, Ukrayna ordusunda bulunan özel kuvvetler birimini Dartmoor’da eğitirken, eğitime 2 binden fazla askerin katıldığı aktarıldı. Eğitilen özel kuvvetlerin karşı taarruza öncülük edecekleri bildirildi. Eğitim, tüm askeri birliklere ve halka kapalı olan Oakhampton’da bulunan kışlada gerçekleştiriliyor. 42. Kraliyet Deniz Piyadesi tarafından yürütülen tatbikatta, klasik harekat taktiklerinin yanı sıra modern birçok farklı taktiğin de çalışıldığı aktarıldı.

EĞİTİLEN BİRLİKLER ÇOK YAKINDA KIRIM'I GERİ ALACAK

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, 29 Temmuz 2023'te yaptığı konuşmada, eğitilen birliklerin çok yakında Kırım’ı Ruslardan geri almak için harekete geçeceğini dile getirdi.

UKRAYNA ÖZEL KUVVETLERİ, NATO'NUN ESNEK TAKTİKLERİNİ KULLANMAK İÇİN EĞİTİLİYOR

İngiliz basın kuruluşu Sunday Express’e 29 Temmuz’da konuşan Birleşik Krallık Savunma Bakanlığının üst düzey bir yöneticisi, Ukrayna kuvvetlerinin düşmanın kalbine saldırmadan önce savaş alanını şekillendirmesine yardımcı olmak için NATO'nun esnek taktiklerini kullanması için eğitildiklerini söyledi. Yetkili, "Bu girişim, Rus birliklerine çok sayıda saldırı düzenleyecek bir operasyon olacak... Onlara taktiklerimizi öğretebilir ve teçhizatı nasıl kullanacaklarını gösterebiliriz. Ancak başarı, Ukraynalıların zorluklara hızla uyum sağlama ve üstesinden gelme becerilerine bağlı olacaktır” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.