SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya İHA ve hava savunma desteği

Birleşik Krallık, Ukrayna'ya insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri içeren yeni yardım paketi sağlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya İHA ve hava savunma desteği

Birleşik Krallık, Ukrayna’ya insansız hava araçları ve hava savunma sistemleri dahil olmak üzere 60 milyon pound (yaklaşık 75 milyon dolar) değerinde yeni bir askerî yardım paketi sağlayacağını açıkladı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı tarafından 22 Mart 2024 tarihinde yayımlanan açıklamada, “Birleşik Krallık tarafından yönetilen Ukrayna Uluslararası Fonu'ndan gelen 60 milyon sterlinlik yeni bir askeri destek paketi çerçevesinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine gelişmiş yeni keşif dronları sağlanacak.” denildi.

Ayrıca yardım paketi çerçevesinde, 20 milyon sterlinin hava savunma sistemleri için ayıracağı aktarıldı.

BİRLEŞİK KRALLIK'TAN UKRAYNA'YA DRONE DESTEĞİ

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Shapps, 7 Mart 2024 tarihinde Kıyiv’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ülkesinin Ukrayna ordusuna 10 bin adet insansız sistemin tedariği için 325 milyon sterlin tahsis ettiğini duyurmuştu. Ukrayna için satın alınacak insansız sistemler arasında çoğu FPV dronları olmak üzere bin adet saldırı dronunun ve keşif ile deniz dronların yer aldığı ifade edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.