SON DAKİKA
Hava Durumu

Danimarka Başbakanından Avrupa’ya Patriot hava savunma sistemleri çağrısı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya sağlanması konusunda Avrupa’ya çağrı yaptı. Frederiksen, Ukrayna'nın beş veya altı Patriot sistemine daha ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Danimarka Başbakanından Avrupa’ya Patriot hava savunma sistemleri çağrısı

Danimarka, İsveç, Almanya, Finlandiya, İzlanda ve Norveç liderleri 13 Mayıs’ta basın toplantısı gerçekleştirdi. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, basın toplantısında yaptığı açıklamada diğer Avrupa ülkelerini Almanya örneğini takip etmeye ve Ukrayna'ya daha fazla Patriot hava savunma sistemi sağlamaya çağırdı.

Ukrayna'nın "beş veya altı Patriot sistemine daha ihtiyacı olduğuna"  dikkat çeken Frederiksen,  "Bu sistemler Avrupa'da. Hava savunma sistemlerinin Ukrayna'da olması NATO ülkelerinden daha iyidir."  dedi.

UKRAYNA'NIN İHTİYACI OLAN PATRİOT FÜZE SİSTEMİ SAYISI AÇIKLANDI!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın en az yedi Patriot uçaksavar füze sistemine ihtiyacı olduğunu söylemişti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 27 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada, "Tüm bunların mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesi için Ukrayna dostlarının, özellikle Patriot'un teslimi konusunda her türlü girişimi desteklemesi önemlidir. Ukrayna'nın yedi sisteme ihtiyacı var ve bu minimumdur. Ortaklarımızın bu Patriot'ları var"  açıklamasını yapmıştı.

YAKINDA ALMANYA'DAN PATRİOT FÜZE SİSTEMİ UKRAYNA'YA GÖNDERİLECEK

Ukrayna ordusu, geniş çaplı Rus işgalinin başlangıcından bu yana Batılı müttefikler tarafından sağlanan birçok Patriot sistemine sahipti. Yakın gelecekte Almanya'dan bir Patriot da Ukrayna'ya gönderilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.