SON DAKİKA
Hava Durumu

Donbas'taki Rus saldırılarında 5 cami tahrip edildi

“Umma (Ümmet)" Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Murat Süleymanov, Donbas bölgesinde Rus saldırılarında 5 caminin tahrip edildiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Donbas'taki Rus saldırılarında 5 cami tahrip edildi

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde, beş cami Rus saldırılarında tahrip edildi. Bahmut ve Severodonetsk kentlerinde bulunan camiler ise tamamen yıkıldı.

DONBAS'TAKİ RUS SALDIRILARINDA 5 CAMİ TAHRİP EDİLDİ

“Umma (Ümmet)" Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Murat Süleymanov, bugün Kıyiv’de düzenlenen basın toplantısında, Donbas’ta Rus saldırılarında zarar gören camilere dair açıklamalarda bulundu. Süleymanov, “Bahmut ve Severodonetsk’te 2 cami tamamen yok edildi. Kostyantınivka’daki cami tahrip edildi ve hala ara sıra saldırılara uğruyor. Camiye uğradığımda camların kırıldığını ve ikinci kattaki duvarlarda mermi deliklerini gördüm. Mariupol’daki cami de tahrip edildi” değerlendirmelerinde bulundu.

Bilindiği üzere, Ukrayna'nın Mariupol kentinde Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın anısına hayırsever bir Türk tarafından yaptırılan cami, Nisan 2022'de işgalci Ruslar tarafından yapılan saldırılarda ağır hasar görmüştü.

RUSYA'NIN EN YOĞUN BOMBARDIMANLARINA MARUZ KALAN MARİUPOL KENTİ

Rus işgal güçleri tarafından haftalarca karadan, denizden ve havadan bombalanan kentin yüzde 90’ı Rus saldırılarında yok edildi. Ukrayna yetkililerinin açıklamalarına göre kentte en az 20 bin sivil hayatını kaybetti. Kentte hayatını kaybedenlerin sayısını gizlemek için Rus işgal güçleri, saldırılarda zarar gören apartmanları, enkaz kaldırma çalışmalarını yapmadan iş makineleriyle yıktı. İşgalciler, hayatını kaybeden insanları toplu mezarlara gömdü.

Ruslar tarafından işgal edilen Mariupol şehrinde tıbbi sistem hala düzgün bir şekilde çalışmıyor, hastanelerde doktor eksikliği var, gerekli ekipman mevcut değil. Şehirdeki pek çok evda hala elektrik, doğal gaz ve su yok.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.