SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa, Ukrayna'ya çok sayıda zırhlı araç ve füze sevk edecek

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, ülkesin Ukrayna'ya yüzlerce zırhlı araç ve çok sayıda füze sistemi göndereceğini duyurdu. Lecornu ayrıca Fransa'nın Ukrayna'ya sevk edilmesi için bir grup Aster 30 füze sistemini piyasaya sürmeye hazırlandıklarını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, Ukrayna'ya çok sayıda zırhlı araç ve füze sevk edecek

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi başlatan Rusya, topyekûn saldırılarını 3. yılında kritik altyapı tesislerini hedef alarak sürdürüyor. Rusya'nın sivilleri katlettiği savaşta Ukrayna müttefiki ülkeler, savunma saldırılarına çeşitli imkanlarla destek veriyor. 

FRANSA, UKRAYNA'YA ZIRHLI ARAÇ VE FÜZE SEVK EDECEK

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, 31 Mart 2024 tarihli açıklamasında Ukrayna'ya askerî yardımda bulunulacağını belirtti. Bakan Lecornu, Kıyiv hükûmetine yüzlerce eski zırhlı araç ve çok sayıda füze tedarik edileceğini duyurdu. Fransa merkezli basın servisi La Tribune Dimanche'ya röportaj veren Lecornu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Ukraynalı mevkidaşı Volodımır Zelenskıy ile yaptığı görüşmenin ardından söz konusu kararın alındığını aktardı. Bakan, Macron'un, ordudaki eski ancak çalışır durumdaki tüm zırhlı araçların Ukrayna'ya tedarik edilmesi için çağrıda bulunduğunu ifade etti.

UKRAYNA'YA BİR GRUP ASTER 30 FÜZESİ TEDARİK EDİLECEK

Lecornu, "Ukrayna ordusunun, zırhlı araçlar gerektiren çok uzun bir cephe hattını savunması gerekiyor. Bu, birliklerin hareketliliği açısından kesinlikle çok önemli ve Ukrayna'nın taleplerinin bir parçası" bilgisini verdi. Ayrıca Lecornu, Ukrayna'ya sevk edilen SAMP/T sistemi için yeni bir grup Aster 30 füzeyi piyasaya sürmeye hazırlandıklarını sözlerine ekledi. Lecornu, "Ukrayna'nın daha iyi kara-hava savunmasına acil ihtiyacı var... Rusya, özellikle sivillere ve sivil altyapıya yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.