SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiliz istihbaratı: Rusya'nın kış harekatı başarısız oldu

İngiliz istihbaratı, Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırılarına ilişkin son durumu değerlendiren raporu yayımladı. Raporda, Rusya’nın Donbas’ta daha fazla bölgeyi işgal altına alma planlarının başarısız olduğu ve kışın planladığı harekatın etkisiz kaldığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İngiliz istihbaratı: Rusya'nın kış harekatı başarısız oldu

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan savunma istihbarat raporunda, Rusya'nın kış harekatı ve işgal girişimine ilişkin değerlendirme yapıldı. Buna göre, Rus askeri komutanlığının kış saldırısı sırasında kontrol altına alınan Donbas bölgelerini genişletme planlarının başarısız olduğu belirtildi.

RUS ORDUSUNUN BAŞARISIZ OLDUĞU GİDEREK DAHA AÇIK HALE GELİYOR

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’un 11 Ocak 2023 tarihinde Ukrayna'daki komutayı devraldığı hatırlatılan raporda, “Gerasimov göreve getirildikten sonra Rusya, tüm Donbas’ı kontrol altına almak amacıyla genel bir kış saldırısı başlatma girişimlerinde bulundu. 80 gün sonra, bu projenin başarısız olduğu giderek daha açık hale geliyor.” denildi.

Aynı zamanda İngiliz istihbaratı, Rus ordusunun, seferberlik sonucu elde edilen personeldeki geçici avantajlarını büyük ölçüde israf ederek, on binlerce askerin hayatı pahasına bazı bölgelerde sadece lokal başarılar gösterebildiğini vurguladı.

Sahadaki verilere ilişkin yayımlanan raporda, Rusların sonbahardaki seferberlik çabalarının ve personel sayısı anlamındaki üstünlüğünün giderek kaybolduğu ve kış saldırısında başarısız olduğu belirtildi. 

Rusya, bir yıl önce Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimi ve saldırılara devam ediyor. Son dönemde, cephenin en sıcak noktalarından birisi Ukrayna'nın Bahmut bölgesi oldu. Bahmut'ta savaşın başından bu yana alınan yenilgilere ek olarak çok ciddi kayıplar veren işgalciler, Ukrayna mevzilerine yönelik karadan ve havadan saldırılarını sürdürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.