SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç'ten Ukrayna'ya topçu sistemi desteği

İsveç’in Rus saldırı ve işgal girişimine karşı Ukrayna ordusuna destek olmak için sağladığı Archer yeni nesil 155 mm topçu sistemleri yerine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç'ten Ukrayna'ya topçu sistemi desteği

İsveç Savunma Bakanlığı, 6 Archer kundağı motorlu topçu sisteminin Ukrayna’ya ulaştırıldığını duyurdu. Dünyadaki en modern 155 mm topçu sistemi olan Archer, Ukrayna ordusu tarafından kullanılmaya başladı.

İsveç merkezli SVT kanalına konuşan İsveç Savunma Bakanı Pål Jonson, 6 Archer topçu sisteminin Ukrayna’ya ulaştığını doğrulayarak, “Ukraynalılar için onlar elbette çok önemli, çünkü Archer sisteminin iyi bir hareket kabiliyeti ve iyi bir hassasiyeti var.” ifadelerini kullandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, bir gün önce cephenen paylaştığı fotoğraftarla Archer topçu sisteminin artık cephede kullanıldığını açıkladı.

ARCHER TOPÇU SİSTEMİ

İsveç tarafından geliştirilen yeni nesil topçu sistemi olan Archer 155 mm topçu sistemi, bir arazi aracına monte edilmiş tam otomatik bir obüs olup, silahın zırhlı kabinde oturan mürettebat tarafından uzaktan çalıştırılmasına olanak tanıyor. Archer topçu sisteminde hızlı ve etkili bir otomatik doldurma sistemi kullanılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.