SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya'da ülke liderlerinin eşleri, Ukrayna Merkezi’nde buluştu

NATO Zirvesi'nin yapıldığı Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta liderlerin eşleri bir araya geldi. Devlet ve hükumet başkanlarının eşleri, Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska'nın girişimiyle kurulan Ukrayna Merkezi'ndeki "Ukraynalı Çocuk, Kadın ve Gençlerle Buluşma" programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2023 11:55
Kaynak: AA
https://www.qha.com.tr/
Litvanya'da ülke liderlerinin eşleri, Ukrayna Merkezi’nde buluştu

Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki Ukrayna Merkezi, NATO ülke liderlerin eşlerinin bir araya geldiği organizasyona sahne oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın eşi Olena Zelenska ve Litvanya Cumhurbaşkanı'nın eşi Diana Nausediene'nin girişimiyle hayata geçirilen Ukrayna Merkezi'nde,  "Ukraynalı Çocuk, Kadın ve Gençlerle Buluşma" programı düzenlendi.

Ukrayna Merkezi'nde Rus saldırıları altındaki Ukrayna'da devam eden savaştaki durum anlatıldı ve Ukrayna kültürü tanıtıldı. Ülke liderlerinin eşleri, savaş mağduru Ukraynalı kadın, genç ve çocuklarla bir araya geldi. Olena Zelenska, Ukrayna Merkezi'ndeki program hakkında yaptığı açıklamada, "First Lady'lerin yumuşak gücü sayesinde birlikte hareket ettiğimizde daha fazlasını yapabiliriz. Meslektaşlarıma katılımlarından dolayı minnettarım. Rus saldırganlığı, tüm dünya için bir meydan okumadır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da Ukrayna Merkezi'ndeki programa katıldı. Emine Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki etkinlikte, savaş mağduru Ukraynalı kadın, genç ve çocuklarla bir araya geldi.

Bir 3 kişi, dirndl, başörtüsü, kostüm ve yazı görseli olabilir

"SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI KADIN, GENÇ VE ÇOCUKLARLA TANIŞTIK"

Emine Erdoğan ziyaret ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vilnius’ta lider eşleri ile beraber, Ukrayna Merkezi'ni ziyaret ettik. Savaş mağduru Ukraynalı kadın, genç ve çocuklarla tanıştık. Merkezi inceleyerek, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldık. Ülkemizde misafir ettiğimiz savaş mağduru Ukraynalı yetim çocuklarımıza, devletimizin ve kurumlarımızın iş birliğiyle sağlanan sosyo-psikolojik desteğin bir benzerini burada görmekten memnuniyet duydum. Savaşın orantısız etkilediği kadın ve çocuklar için her ülkenin elini taşın altına koyması en büyük temennimiz. Tüm dünya olarak el ele vermenin, yeni savaşların önündeki en kuvvetli kalkan olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.