SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya: Rusya'nın nükleer şantajı devam ediyor

Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda, Putin'in duyurduğu Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararına ilişkin "Rusya'nın nükleer şantajı devam ediyor" diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya: Rusya'nın nükleer şantajı devam ediyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini açıklamasının ardından tepkiler peş peşe gelmeye devam ediyor. NATO ve Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın bu kararını sorumsuzca bulduklarını bildirirken Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin olağanüstü toplanması talebinde bulunmuştu.

Putin'in, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini açıklamasına bir tepki de Litvanya'dan geldi. Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda bugün Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, Putin'in aldığı Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararına dair tepkisini dile getirdi.

"RUSYA'NIN NÜKLEER ŞANTAJI DEVAM EDİYOR"

Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda, Rusya'nın uluslararası anlaşmaları hiçe saydığını vurgulayarak "Rusya'nın nükleer şantajı devam ediyor. Saldırgan, bir nükleer felakete neden olmadan durdurulmalıdır" ifadelerinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.