SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NATO ve müttefiklerinden Ukrayna’da kalıcı barış için Brüksel mesaisi

NATO, ABD, Ukrayna ve Avrupa ülkelerinin 5 Kasım’da Brüksel’de gerçekleştirdiği görüşmelerde, Ukrayna’da adil ve kalıcı barışın sağlanması, güvenlik garantileri ve Avrupa’nın yeni güvenlik stratejisi ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2026 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2026 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO ve müttefiklerinden Ukrayna’da kalıcı barış için Brüksel mesaisi

NATO Sözcüsü Alison Hart, 5 Kasım’da Brüksel’de NATO, ABD, Ukrayna, Avrupa ülkeleri ve Avrupa Birliği (AB) temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının, Ukrayna’daki savaşın adil ve kalıcı şekilde sona erdirilmesine katkı sağlamayı amaçladığını açıkladı.

Hart, Avrupa Pravda’ya yaptığı açıklamada, Brüksel’deki toplantının Miami ve Oslo’da gerçekleştirilen verimli görüşmelerin devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Toplantının, ABD, Ukrayna ve Rusya arasında Abu Dabi’de yapılması planlanan üçlü görüşmeler öncesinde düzenlendiğini kaydetti.

UKRAYNA’YA YÖNELİK GÜVENLİK GARANTİLERİ ELE ALINDI

Ukrayna müzakere heyetine başkanlık eden Ukrayna Dış İstihbarat Servisi Başkanı Rüstem Umerov, Brüksel’deki görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna, ABD, Fransa, Birleşik Krallık, Almanya ve NATO temsilcilerinin bir araya geldiğini bildirdi.

Umerov, görüşmelerde ABD ve diğer ortakların Ukrayna’ya sağlayacağı gelecekteki güvenlik garantilerinin yanı sıra Avrupa’nın yeni güvenlik stratejisinin ele alındığını ifade etti.

UKRAYNA’NIN YENİDEN İNŞASI DA GÜNDEMDE

Brüksel’de 4 Kasım’da Avrupa Komisyonu merkezinde ayrıca Ukrayna, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, NATO, Dünya Bankası ve Avrupa Komisyonu temsilcilerinin katılımıyla ayrı bir istişare toplantısı düzenlendi.

Söz konusu toplantıda, savaş sonrası Ukrayna’nın yeniden inşasına yönelik mekanizmaları belirleyecek Ukrayna Refah Planı ve ülkenin 2027 yılı finansmanı değerlendirildi.

Brüksel’deki diplomatik temaslar, 10-11 Kasım tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de ABD, Ukrayna ve Rusya arasında yapılması planlanan üçlü müzakereler öncesinde gerçekleştirildi. Abu Dabi görüşmelerinde barışa yönelik atılacak sonraki adımların ele alınması bekleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.