SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri, Avdiyivka'yı günlerdir aralıksız bombalıyor!

Rus işgal güçleri, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde saldırıya geçti. Avdiyivka kentine yönelik saldırılarını artıran işgalciler, yerleşim yerlerini kontrol altına almak için çaba sarf ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri, Avdiyivka'yı günlerdir aralıksız bombalıyor!

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Avdiyivka kenti yakınlarında Ukrayna ordusunun savunma hattını kırma girişimlerini sürdürüyor. Son dört gündür kentteki durumun çok ağır olduğu; işgalcilerin kente yönelik saldırılarını önemli ölçüde artırdığı ve zırhlı araçlar yardımıyla ilerlemeye çalıştığı ancak Ukrayna birliklerinin mevzilleri koruduğu aktarıldı.

RUS İŞGAL GÜÇLERİ, AVDİYİVKA'YI GÜNLERDİR ARALIKSIZ BOMBALIYOR!

Avdiyivka Kenti Askeri İdarisi Vitaliy Barabaş, bugün Ukrayna televizyonunda yaptığı açıklamada, “Çatışmalar dördüncü gününde de devam ediyor. Şiddetle ve hiç ara vermeden. Hem hafif silahlı çatışmalar hem topçu saldırıları... İşgalciler ellerinde olan her türlü silahla saldırıyor. Düşman havacılığı da aktif olarak çalışıyor. Avdiyivka için gece çok ‘sıcaktı’. Şehre çok sayıda hava saldırısı düzenlendi. Mevzilere yapılan saldırı sayısını artık tutmuyoruz bile çok fazla... Mevzilere yüzlerce kez saldırı düzenlendi. Şehre ise gece boyunca onlarca kez saldırı yapıldı. Saldırılar gece gündüz ara verilmeden devam ediyor. Çok sayıda Rus askeri var her yerden saldırıyorlar. Bölgeye devamlı askeri teçhizat ve yeni personel sevk ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Barabaş, işgalcilerin kuzeyden ve güneyden saldırarak Avdiyivka’yi ablukaya almak istediğini aktararak, “Ancak Ukraynalı askerler dört gündür mevzilerini koruyorlar.” dedi. Bununla birlikte Barabaş, işgalcilerin sadece ön cephedeki yerleşim yerlerini değil aynı zamanda cephenin arkasında bulunan yerleşim yerlerini de vurduğuna dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.