SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Zaporijjya Nükleer Santrali'nden Kırım'a kaçmaya başladı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü, Rus işgalcilerin, Zaporijjya Nükleer Santralini terk etmeye başladığını ve işgal altında bulunan Kırım'a kaçtıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Zaporijjya Nükleer Santrali'nden Kırım'a kaçmaya başladı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü, Rus işgalcilerin Zaproijjya Nükleer Santrali’ni kademeli olarak terk etmeye başladığını ve burada çalışanlara da 5 Temmuz'a kadar tesisi terk etmeleri talimatı verildiğini açıkladı.

İŞGALCİLER, ZAPORİJJYA NÜKLEER SANTRALİNİ KADEMELİ OLARAK TERK EDİYOR

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü, "Son veriler, işgal güçlerinin yavaş yavaş Zaporijjya Nükleer Santrali bölgesini terk ettiğini gösteriyor. Rusların eylemlerine öncülük eden Rosatom'un (Devlet Nükleer Enerji Şirketi) üç çalışanı tesisi terk etti. Rosatom ile sözleşme imzalayan Ukraynalı çalışanlara da tesisi terk etmeleri tavsiye edildi. Alınan talimatlara göre 5 Temmuz'a kadar ayrılmaları gerekiyor" dedi.

İŞGALCİLER, KIRIM'A KAÇIYOR!

İşgalciler, tesisleri terk edecek kişilerin, işgal altında bulunan Kırım’a gitmelerini tavsiye etti. Zaporijjya Nükleer Santralinde bulunan işbirlikçi yetkililerin Kırım’a doğru yola çıktığı aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.