SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 26 SİHA düşürdü

Ukrayna'ya karşı hava saldırılarını sürdüren Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna’ya yönelik 28 SİHA ve 5 füze ile saldırı gerçekleştirdi. SİHA'ların çoğu Zaporijjya bölgesini hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan hava saldırısı: Ukrayna 26 SİHA düşürdü

Rusya, 27 Mart’ı 28 Mart’a bağlayan gece Ukrayna’nın farklı bölgelerine İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve füzelerle saldırı düzenledi. Ukrayna ordusu, işgalcilere ait 26 SİHA'yı düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada Rus işgal güçlerinin gece saatlerinde 3 adet Kh-22 seyir füzesi, 1 adet Kh-31P radar savar füzesi, 1 adet S-300 füzesi ve 28 adet Şahed tipi SİHA ile saldırdığı aktarıldı. İşgalcilerin SİHA saldırılarını Rusya’nın Kursk bölgesinden ve Rus işgali altındaki Kırım’dan gerçekleştirdiği açıklanırken, Ukrayna ordusunun farklı birimleri tarafından gece boyunca toplamda 26 SİHA’yı düşürüldüğü kaydedildi. SİHA’ların Odesa, Harkiv, Dnipropetrovsk ve Zaporijjya bölgelerinde düşüldüğü belirtildi.

İŞGALCİLER ZAPORİJJYA’YA ODAKLANDI

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada gece saldırısı sırasında Rus ordusunun Zaporijjya bölgesine odaklandığını, bölgede toplamda 11 SİHA’nın düşürüldüğü aktarıldı.

Zaporijjya’da SİHA parçaların yerleşim bölgesine düşmesi sonucu bir dizi ev tahrip edildi ve 2 kadının yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.