SON DAKİKA
Hava Durumu

Slovakya, Hırvatistan, Slovenya ve Moldova liderlerinden Buça ziyareti

Slovakya, Hırvatistan, Slovenya ve Moldova liderleri, Rus işgal güçleri tarafından büyük bir katliama imza atılan Ukrayna'nın Buça kentini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Slovakya, Hırvatistan, Slovenya ve Moldova liderlerinden Buça ziyareti

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'da savaş suçlusu Putin'in başlattığı savaş bir yılı geride bıraktı. 31 Mart 2022'de işgalciler, Kıyiv bölgesindeki Buça kentinden geri çekilirken Ukraynalı sivilleri katletti. Güne sokaklarda yatan cesetlerle uyanan Buça şehrinde birkaç ay sonra toplu mezarlar tespit edildi.

SLOVAKYA, HIRVATİSTAN, SLOVENYA VE MOLDOVA LİDERLERİ BUÇA'YI ZİYARET ETTİ

Buça'daki katliamın ve kentin Rus işgalinden kurtuluşunun 1. yıldönümünde Slovakya, Hırvatistan, Slovenya ve Moldova liderleri Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bölgeyi ziyaret etti.

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ve Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu, Buça'nın kurtuluş yıldönümünde toplu mezarların bulunduğu Havari Aziz Andrew Kilisesi'nde saygı duruşunda bulundu. 

Image

Liderler, ellerindeki mumu anıta bıraktı. Ardından ilk olarak Zelenskıy konuşma yaptı. Ukraynalı askerlere devlet nişanı takdim eden Zelenskıy Buça sakinlerini de unutmadı. 

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu sosyal medya hesabı üzerinden, "Bugün Moldova halkı ve ben, bir yıl önce Bucha'da sivillere uygulanan terörü anmak için küresel toplumun yanındayız. Masumları onurlandırıyor ve kederleniyoruz. Dünya demokrasileri, bu vahşetlerin soruşturulmasını ve cezalandırılmasını sağlamak için birlikte çalışmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković ise sosyal medya hesabında, "Zelenskıy, tekrar Kıyiv'de olmaktan ve sizlerle tanışmaktan onur duyuyorum. Buça'nın kurtuluşunun yıldönümünde, güçlü desteğimizi ve Hırvatistan'ın Ukrayna'nın yanında durmaya devam edeceğini yineledim" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.