SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Svırıdenko ile Bessent görüştü: Ukrayna’ya yatırım ve Rusya’ya yaptırımlar masada

Ukrayna Başbakanı Yuliya Svırıdenko, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile yaptığı görüşmede Ukrayna’ya yönelik yatırım projeleri, savaş riski sigortaları ve Rusya’ya karşı yaptırımların artırılmasını ele aldı. T

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2026 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2026 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Svırıdenko ile Bessent görüştü: Ukrayna’ya yatırım ve Rusya’ya yaptırımlar masada

Ukrayna Başbakanı Yuliya Svırıdenko (Yulia Svyrydenko), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Scott Bessent ile görüştüğünü açıkladı.

Svırıdenko, görüşmede Ukrayna’nın mali ve enerji durumu ile Orta Doğu’daki gelişmelerin küresel piyasalar üzerindeki etkisinin ele alındığını belirtti.

Tarafların, mart ayında Kıyiv’de gerçekleştirilen ABD-Ukrayna Yeniden Yapılanma Yatırım Fonu Yönetim Kurulu toplantısının devamı niteliğinde, bir sonraki yatırım projeleri turunun onaylanmasının önemini vurguladığını aktaran Svırıdenko, Fon’un operasyonel kapasitesinin genişletilmesi ve ortak yatırım fonu kurulması konusunda mutabakata varıldığını ifade etti.

Görüşmede ayrıca Ukrayna ekonomisine yatırım yapmayı planlayan yatırımcılar için savaş riski sigorta mekanizmalarının önemli ölçüde genişletilmesi gerekliliğinin de değerlendirildiğini kaydeden Svırıdenko, ABD Uluslararası Kalkınma Finans Kurumu’nun (DFC) özel araçlarının savaş koşullarında özel sermayeyi destekleyerek bu süreçte önemli rol oynayabileceğini söyledi.

RUSYA’YA YÖNELİK YAPTIRIMLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Svırıdenko, Rusya’nın askerî kapasitesinin büyümesini önlemek amacıyla yaptırım politikasının güçlendirilmesi gerektiğini de vurgulayarak, Ukrayna’nın tutumunun değişmediğini belirtti.

Rus şirketlerine yönelik yaptırımların sertleştirilmesi gerektiğini ifade eden Svırıdenko, özellikle silah bileşenlerinin tedarikinin kısıtlanması ve Rusya’nın petrol ile doğal gaz gelirlerinin azaltılmasının öncelikli olduğunu kaydetti.

Svırıdenko, söz konusu yaptırımların etkisinin şimdiden görülmeye başlandığını belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.