SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk yapımı KİRPİ zırhlı araçları, Ukrayna askerlerinin hayatını kurtarıyor

Ukrayna ordusu tarafından kullanılan Türk yapımı KİRPİ tipi zırhlı araçları, cephede Ukrayna ordusunun en önemli savunma gücü olarak öne çıkıyor. Cephede kaydedildiği öne sürülen bir videoda, Rus saldırısına uğrayan KİRPİ zırhlı aracındaki personelin burnunun bile kanamadığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 04:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk yapımı KİRPİ zırhlı araçları, Ukrayna askerlerinin hayatını kurtarıyor

Mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan Türk yapımı Zırhlı Personel Taşıyıcı BMC KİRPİ, Rus saldırılarına karşı Ukrayna'nın en önemli muharebe savunma gücü olarak öne çıkıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılan Türk yapımı KİRPİ tipi araçları, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıların ardından başlayan savaşın başından beri Ukrayna ordusu tarafından kullanılıyor.

UKRAYNA'DA KİRPİ ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI ARAÇLAR BİRÇOK ASKERİN HAYATINI KURTARDI

Ukrayna'da cephede kaydedildiği ifade edilen görüntülerde; Ukrayna ordusu tarafından kullanılan bir KİRPİ Aracı’nın ön kısmının, Rus saldırısında hasar aldığı ancak zırhlı aracın içindeki personelin hayati tehlikesinin bulunmadığı görüldü. KİRPİ'nin içinden video çeken Ukrayna askeri, aracın camındaki kurşun izlerini göstererek; RPG roketatar saldırısına uğramasına rağmen hayatta olduklarını ve zırhlı aracın onları kurtardığını ifade etti.

Ukrayna ordusunun, cephe hattında yoğun olarak kullandığı BMC KİRPİ zırhlı aracı birçok askerin de hayatını kurtardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.