SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da 1300'den fazla eğitim kurumu zarar gördü!

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Oksen Lisovıy, Rus saldırılarının başladığı ilk günden bu yana Ukrayna'da 180'den fazla okulun yıkıldığını ve bin 300'den fazla eğitim kurumunun zarar gördüğünü ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da 1300'den fazla eğitim kurumu zarar gördü!

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik başlattığı geniş çaplı işgal girişimi ve saldırılar; kritik altyapı tesisleri, yerleşim yerleri ve tarihi yapıların yanı sıra eğitim kurumlarına karşı devam ediyor. Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Oksen Lisovıy, Ukrayna'da savaşın başından bu yana 180'den fazla okulun yıkıldığını ve bin 300 eğitim kurumunun zarar gördüğünü belirtti.

UKRAYNA'DA BİN 300'DEN FAZLA EĞİTİM KURUMU ZARAR GÖRDÜ

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Lisovıy, "Bugün itibarıyla 180 okul yerle bir oldu. Bin 300'den fazla eğitim kurumu tamamen yıkıldı, binden fazla eğitim kurumu hasar gördü ve onarılıp kapatılamayacağı konusunda değerlendirmeye tabi tutuluyor" ifadelerini kullandı. 

Bakan Lisovıy, Ukrayna hükumetinin eğitim veren sığınıkları onarması için 1.5 milyar Ukrayna grivnası (yaklaşık 40.820.000 ABD Doları) ayırdığını ifade etti.

TAM ZAMANLI EĞİTİM VEREN 9 BİN OKUL KALDI

Öte yandan Bakan, Ukrayna'da yer alan 13 bin okuldan 9 bin okulun tam zamanlı olarak eğitim verebildiğini aktardı. Lisovıy, "Bizim önceliğimiz öğrencilerin geri dönmesi. Mümkün olan her yerde eğitime devam ediyoruz. Eğitim, savaş bölgesine yakın bölgelerde çevrim içi olarak gerçekleşecek" dedi. Ayrıca can güvenliği tehlikesi yaşayan öğretmenlerin göç ettiğini belirten Lisovıy, çevrim içi eğitimin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.