SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’daki Rus saldırılarında 106 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, son bir yıl içinde Rus saldırılarında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’daki Rus saldırılarında 106 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi

İşgalci Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’nın anakarasına yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılarının ardından bir yıl geride kaldı. Rus işgal güçleri geçen bir yıldır her gün sivil veya askeri hedef ayrımı yapmadan Ukrayna’yı karadan, denizden ve havadan bombalıyor. 

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “Bugün , 24 Şubat’ta Yenilmezlik Yılını kaydediyoruz. Tüm ülkenin füze patlamaları seslerinden uyandığı günden beri tam bir yıl geçti. Fakat korkunun üstesinden geldik, birleştik, düşmana karşı koyduk ve cesur bir şekilde mücadele etmeye sürdürüyoruz. Devletimiz ayakta kaldı. Sağlık sistemimiz de ayakta kaldı.” ifadelerine yer verildi.

RUS SALDIRILARINDA 106 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık sisteminin ilk önce sağlık çalışanlarının sayesinde ayakta kaldığını vurgulayan Bakanlık, “365 gün boyunca elektrik kesintileri ve bombardıman koşullarında bile çalışmaya devam ediyorlar. Bu yıl içinde 33’ü iş yerindeyken 106 meslektaşımızı hayatını kaybetti. 21. yüzyılda Avrupa'nın kalbindeki bir ülke için korkunç rakamlar. Ancak, bu bizim korkunç gerçeğimizdir. Hayatını kaybeden her bir kişiyi hatırlıyoruz.” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.