SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna halkı, Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılmasını istiyor

Kıyiv Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü'nün anketine göre, Ukraynalıların yüzde 64'ü Kırım dahil tüm bölgelerin askeri yolla Rus işgalinden kurtarılması gerektiğini düşünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna halkı, Kırım'ın Rus işgalinden kurtarılmasını istiyor

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de Rusya'nın başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırılarına ilişkin anket çalışması yapıldı. Ukrayna vatandaşları, Rusya'nın işgal ettiği Kırım ve Donbas bölgesi ile ilgili sorulara yanıt verdi. 

Kıyiv Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından 22 Şubat-6 Mart 2023 tarihleri arasında yapılan kapsamlı ankete 2 bin 7 Ukraynalı katıldı. Toplumsal araştırmaya katılanlara iki senaryo soruldu. Sorulardan ilki Rus işgali altındaki Kırım haricinde tüm bölgelerin kurtarılmasıyla ilgiliyken; ikinci soru ise Batı'nın yardımlarının azaltılması ve Rus işgali altındaki Kırım'ın askeri yollarla kurtarılmasına yönelik oldu. 

UKRAYNALILARIN YÜZDE 64'Ü KIRIM'IN İŞGALDEN KURTARILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUYOR

Vatandaşların yüzde 64'ü Ukrayna müttefiki ülkelerin desteğinin azaltılması ve her şeye rağmen Kırım'ın işgalden kurtarılması gerektiğini vurguladı. Ukraynalıların yüzde 24'ü ise Kırım hariç Donbas ile birlikte tüm bölgelerin askeri yollarla işgalden kurtarılması gerektiğini savundu. 

18 yaş üzerindeki Ukraynalı vatandaşlara sorulan işgal altındaki Kırım sorusunun İngiliz bilim insanı Timothy Harton Ash'in önerisi olduğu belirtildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.