SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ile Hollanda güvenlik garantilerine ilişkin anlaşma imzaladı

Ukrayna ile Hollanda, güvenlik garantilerine ilişkin ikili anlaşma imzaladı. Anlaşma Hollanda'nın bu yıl Ukrayna’ya iki milyar euroluk askeri yardım sağlamasını ve gelecekte de desteğini sürdürmesini öngörüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ile Hollanda güvenlik garantilerine ilişkin anlaşma imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dün Harkiv’de iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğine ilişkin bir anlaşma imzaladı. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre anlaşma, Hollanda'nın 2024 yılında Ukrayna'ya 2 milyar euro (yaklaşık 2,17 milyar ABD doları) askeri yardımda bulunmasını ve önümüzdeki 10 yılda da desteğini sürdürmesini öngörüyor.

Anlaşma çerçevesinde Ukrayna'ya hava savunma araçları, toplar ve zırhlı araçlar da dahil olmak üzere modern askeri teçhizat sağlama taahhüdünde bulunan Hollanda’nın, ayrıca Ukrayna'nın hava kuvvetlerinin yanı sıra donanma ve uzun menzilli yeteneklerini de destekleyeceğini aktarıldı.

Bununla birlikte Hollanda, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) katılma hedeflerini destekleme taahhüdünü bir kez daha teyit etti.

ASKERİ OLMAYAN ALANLARDA DA YARDIM SAĞLANACAK

Ayrıca anlaşma, Hollanda’nın Ukrayna'ya ekonomik toparlanma ve yeniden yapılanma, kritik altyapı, istihbarat, hibrit tehditlere karşı mücadele, siber ve bilgi güvenliği, organize suçlarla mücadele etme gibi alanlarda sağladığı yardımı güçlendirilmesini de öngörüyor.

UKRAYNA 7 ÜLKE İLE GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALADI

Ukrayna, G7'nin Ukrayna'ya yönelik ortak destek deklarasyonuna dayanarak Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Danimarka, Kanada, İtalya ve Hollanda ile güvenlik garantilerine ilişkin ikili anlaşmalar imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.