SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna, 6 ülke ile güvenlik garantisi anlaşması imzaladı

Ukrayna şu ana kadar Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Danimarka, Kanada ve İtalya ile güvenlik garantilerine ilişkin ikili anlaşmalar imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna, 6 ülke ile güvenlik garantisi anlaşması imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’nın halihazırda Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Danimarka, Kanada ve İtalya olmak üzere 6 ülkeyle güvenlik garantilerine ilişkin anlaşma imzaladığını duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Danimarka, Kanada ve İtalya ile güvenlik garantilerine ilişkin anlaşmalar imzaladığını aktararak, “Bu tür her anlaşma, devletimizi daha büyük fırsatlara, dünyayla daha fazla etkileşime, daha büyük bir güce yaklaştırıyor. Ve bununla birlikte bu tür her anlaşma, kurallara dayalı uluslararası düzene daha fazla güç katıyor. Ne kadar çok etkileşimde olursak Rus teröristler o kadar hızlı kaybedecek.” ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ

Bilindiği üzere Temmuz 2023’te düzenlenen NATO zirvesinde G7 ülkeleri Ukrayna’ya yönelik güvenlik garantilerine ilişkin bir deklarasyon imzaladı. Daha sonra ilgili deklarasyona birkaç düzine AB ve NATO üyesi ülkesi de katıldı. Deklarasyon, imzacı ülke ile Ukrayna arasında ikili bir anlaşmanın imzalanmasını öngörüyor.

Ukrayna, güvenlik garantilerine ilişkin ilk anlaşmasını Ocak 2024’ün başlarında Birleşik Krallık ile imzaladı. Ardından Zelenskıy, Şubat ayında Avrupa’ya yaptığı ziyaret sırasında Almanya ve Fransa ile ilgili anlaşmalar imzaladı. Daha sonra Danimarka, İtalya ve Kanada ile güvenlik anlaşmaları imzalandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.