SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, İtalya ve İsveçli mevkidaşlarıyla görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, İtalya Savunma Bakanı Guido Crozetto ile ortak silah üretim konusunda görüşme yaptı. Öte yandan Bakan Umerov, İsveçli mevkidaşı ile Ukrayna'daki savunma üretiminin yerelleşmesini ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, İtalya ve İsveçli mevkidaşlarıyla görüştü

Ukrayna Rus saldırılarına karşı, müttefik ülkeler ile diplomasi trafiğini sürdürüyor. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ülkede daha önce gündeme gelen ortak silah üretimi konusunu İtalya Savunma Bakanı Guido Crozetto ile görüştü. 

UKRAYNA İLE İTALYA ARASINDA ORTAK SİLAH ÜRETİMİ

Savunma üretimi konusunda dün yapılan görüşmeyle ilgili olarak Bakan Umerov, "İtalya Savunma Bakanı Guido Crozetto ile önemli bir görüşme yaptık. İtalya'nın Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin güçlendirilmesine yaptığı katkıyı çok takdir ediyorum. Ukrayna'ya askeri yardım ve Ukrayna'da ortak üretim için İtalyan üreticilerle etkileşimi tartıştık" açıklamasını yaptı. 

"İSVEÇ'İN SAVUNMA ÜRETİMİ UKRAYNA'DA YERELLEŞMELİ"

Bakan Rüstem Umerov aynı gün İsveçli mevkidaşı Pal Johnson ile telefon konuşması gerçekleştirdi. İkili, İsveç'in Ukrayna'ya daha fazla askeri destek sağlamasına yönelik konuşma yaptı. Umerov, mevkidaşı Johnson'ı Kıyiv'e davet ederek, "İsveç'i Ukrayna'daki savunma üretimini yerelleştirmeye davet ettik. Kıyiv'de Bakan Johnson ile görüşmekten ve gelecekteki işbirliğimizi ayrıntılı olarak tartışmaktan mutluluk duyacağım" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.