SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, temmuz ayında Kerç Köprüsü'nü test aşamasındaki bir İDA ile vurdu

Ukrayna Güvenlik Servisi, Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği köprüye, 17 Temmuz 2023’te düzenlediği saldırının ayrıntılarını açıkladı ve yeni görüntülerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, temmuz ayında Kerç Köprüsü'nü test aşamasındaki bir İDA ile vurdu

Ukrayna Güvenlik Servisi, ABD merkezli CNN International haber kanalına, Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç Köprüsü’ne (Kırım Köprüsü) saldırmak için kullanılan test aşamasındaki insansız deniz aracının (İDA) özel görüntülerini paylaşarak saldırıya ilişkin yeni ayrıntıları aktardı.

Ukrayna, Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 17 Temmuz 2023’te saldırı gerçekleştirdi. Patlama sonucunda köprünün bir kısmı çökmüştü. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Sergiy Malyuk, bu saldırının yeni ayrıntılarını CNN International haber kanalına anlattı.

"İDA, SBU'NUN EŞSİZ İCADI"

SBU Başkanı Malyuk, bu saldırının, Rusya'nın geniş çaplı işgal saldırısı başlatmasının hemen ardından başlayan ve aylardır devam eden çalışmalar sonucunda geliştirilen Sea Baby isimli insansız deniz aracı ile düzenlendiğini belirtti. Malyuk, “Deniz yüzeyinde faaliyet gösteren insansız araçlar, SBU’nun eşsiz bir icadıdır. Hiçbir özel şirket işin içinde değil. Bu İDA’ları kullanarak yakın zamanda Kırım Köprüsü’nü, büyük saldırı gemisi Olenegorskıy Gornyak'ı ve SIG tankerini başarılı bir şekilde vurduk" dedi.

SBU, Kerç Köprüsü’ndeki güvenlik kameralarından alınan ve İDA’ların kara yolu köprüsüne ve demir yolu köprüsüne gerçekleştirdiği saldırı anlarını gösteren görüntüleri paylaştı.

İşgalci Rus ordusuna karşı operasyon düzenlemeye devam edeceklerine dikkat çeken Malyuk, “Karadeniz suları da dahil olmak üzere bir dizi yeni operasyon üzerinde çalışıyoruz. Size söz veriyorum. Bu özellikle düşmanlarımız için heyecan verici olacak" ifadelerini kullandı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NÜN BİR KISMI ÇÖKTÜ!

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç Köprüsü'nde, 17 Temmuz’da patlama meydana gelmişti. Kerç sakinleri sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, 17 Temmuz 2023 tarihi saat 03.20 civarında iki ayrı patlama sesinin duyulduğunu belirtmişti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, köprünün bir kısmının çöktüğü görüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.