SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'ya Bayraktar kampanyası için toplanan bağışlar sayesinde 2 önemli yardım projesi

ASTEM Vakfı tarafından Baykar ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde, “500 Yardım Kiti” ve “Zafer için 100 Araç” isimli iki önemli insani yardım projesi hayata geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'ya Bayraktar kampanyası için toplanan bağışlar sayesinde 2 önemli yardım projesi

Polonya’da, Temmuz 2022'de Ukrayna ordusuna bağışlamak üzere Bayraktar TB2 SİHA satın almak için başlatılan “Ukrayna’ya Bayraktar Satın Alalım” adlı kampanya çerçevesinde yaklaşık 5 milyon dolar toplanmıştı. Daha sonra  Baykar Makina tarafından yapılan açıklamada, Polonyalıların topladığı yardımların, Ukrayna'daki yardım kuruluşlarına yönlendirilmesi teklif edilerek bu ülkeye ücretsiz "Bayraktar TB2" insansız hava aracı sağlanacağı ifade edilmişti.

Polonya'da Bayraktar TB2 SİHA satın almak için toplanan paraların bir kısmı, ASTEM Vakfı, Baykar ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde hayata geçirilen “500 Yardım Kiti” ve “Zafer için 100 Araç” projeleri için kullanıldığı bildirildi. İlgili projeler çerçevesinde, Ukrayna'da Rus saldırılarında zarar gören ve zor şartlar altında yaşamaya devam eden ailelere yardım kitleri dağıtılacak ve çatışma bölgelerinde insani yardım dağıtımı, yaralıların tahliyesi için kullanılacak araçlar satın alınacak.

ASTEM Vakfından yapılan açıklamada, “Önemli yardım alanlarından birinin, son derece zor durumda kalan yerleşim yerlerinin sakinlerine yardım ulaştırmak olduğu açıktır. Devamlı tehlike altında, elektrik ve ısınma olmadan insanların hayatta kalabilme ihtimali, diğer şeylerin yanı sıra, kendini ve sevdiklerini besleyebilme becerisine bağlıdır.” denildi.

ASTEM VAKFINDAN İKİ ÖNEMLİ İNSANİ YARDIM PROJESİ

Bayraktar TB2 SİHA satın almak için toplanan paralar sayesinde ASTEM Vakfının 2 insani yardım projesini hayata geçirme imkanını elde ettiği belirtilen açıklamada, projelere dair bilgiler verildi:

“500 Yardım Kiti” projesi

İç sığınmacılara yönelik bu kitler içinde; çocuk ve yetişkinler için sıcak giysi setleri, battaniyeler, radyo (pilli), termal uyku tulumları, LED kamp lambaları, ilk yardım çantaları, taşınabilir elektrik santralleri (300 W)/jeneratörler (2 kW), portatif gaz brülörleri yer alacak.

Açıklamada, “Bu kitler, ağır koşullar altında olan birçok ailenin zor zamanları atlatmasına yardımcı olacak.” ifadeleri kullanıldı.

“Zafer için 100 Araç” projesi

Bu araçlar, insani yardım dağıtımında, sivillerin çatışma bölgelerinden, yaralıların hastanelere tahliye edilmesinde ve bölgesel savunma kuvvetlerine destek vermek için kullanılacak. Satın alınan araçlar arasında; kamyonet, SUV, minibüs ve en az 25 ambulans yer alacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.