SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalıların yüzde 40'ı insani yardıma ihtiyaç duyuyor

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) ve Birleşmiş Milletler'in Ukrayna Misyonu, Ukraynalıların nüfusunun yüzde 40'ının insani yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalıların yüzde 40'ı insani yardıma ihtiyaç duyuyor

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak topyekun saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya, sivilleri hedef almaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), can güvenliği tehlikesi yaşayan Ukraynalıların insanî yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti. OCHA'dan yapılan açıklamada, Ukrayna genelinde nüfusun yüzde 40'ının insanî yardıma muhtaç olduğu kaydedildi.

UKRAYNALILARIN YÜZDE 40'I İNSANİ YARDIMA MUHTAÇ

OCHA ve Ukrayna'daki Birleşmiş Milletlerin (BM) misyonu tarafından 9 Ocak 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da enerji ve kritik altyapı tesislerini bombaladığını hatırlatarak, Ukraynalıların bu kış şartlarında daha zor bir durumda olabileceğine işaret etti. OCHA, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarının başından bu yana ülkesinde hayata tutunma mücadelesi veren Ukraynalıların 6.3 milyonunun yurt dışına sığınmak mecburiyetinde kaldığını aktardı.  

UKRAYNALILAR YENİ YILI SIĞINAKLARDA KUTLADI

Öte yandan BM'nin Ukrayna misyonu, "Siviller her gün öldürülüyor ve yaralanıyor, evleri ve kritik altyapıları yok ediliyor. Ocak ayının ilk haftası, Ukrayna'ya 29 Aralık'ta başlayan ve bugüne kadar devam eden bir saldırı dalgası getirdi. Ukrayna'nın dört bir yanındaki aileler, yeni yılı hava saldırısı sirenleri eşliğinde, yer altı barınaklarına ve metrolara sığınarak, istasyonlarında veya evlerinin bodrumlarında kutladı" dedi. Bu kapsamda BM'nin Ukrayna Misyonu oluşabilecek daha kötü şartlar olabileceğini vurgulayarak, ülkelere daha fazla destek için çağrıda bulundu. Misyon tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna ve komşu ülkelerdeki en acil ihtiyaçların karşılanması, Üye Devletler, özel sektör ve ortaklardan artan ve sürekli destek gerektirecektir" ifadesi yer aldı.

OCHA, BM'NİN UKRAYNA MİSYONU VE BM ACİL DURUM YARDIM ARASINDA UKRAYNA'YA DESTEK PLANI

OCHA ve BM'nin Ukrayna misyonu, BM Acil Durum Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ve Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi 15 Ocak 2024'te Cenevre'de Ukrayna için "hayat kurtarmak ve acıyı gidermek için" koordineli plan sunacaklarını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.