SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy suçlamaları reddetti: Putin hasta ve alaycı bir yaratık!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'daki saldırıdan dolayı öne sürdüğü asılsız suçlamaları reddederek, "Putin hasta ve alaycı bir yaratık" yorumunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy suçlamaları reddetti: Putin hasta ve alaycı bir yaratık!

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart akşamı meydana gelen silahlı saldırının ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin, asılsız bir şekilde saldırının sorumlusunun Ukrayna olduğunu öne sürdü. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ise 25 Mart 2024 tarihli açıklamasında asılsız suçlamaları net bir dille reddetti.

"PUTİN, HASTA VE ALAYCI BİR YARATIK"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Putin'in kendisi dışında herkesi terörist olarak gördüğünü dile getirdi. Putin'in 25 Mart 2024 tarihinde bir televizyon yayınında saldırıyı gündeme getirerek herhangi bir dayanak sunmadan Ukrayna'yı suçladığını belirten Zelenskıy, "Yine Ukrayna'yı suçluyor. Hasta ve alaycı bir yaratık. Onun için kendisi dışında herkes teröristtir, her ne kadar körüklenmiş olsa da. Yirmi yıldır terörle mücadele ediyor. Teröre açılan en büyük kapı o. O ve özel servisleri. Ve gittiğinde terör ve şiddet talebi de onunla birlikte yok olacak çünkü bu onun talebi. Başka kimsenin değil" değerlendirmesinde bulundu. 

Zelenskıy ayrıca Rus saldırılarında desteğe ihtiyacı olan herkese önem verilmesi gerektiğini belirtti.

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart 2024 akşamı "Crocus City Hall" isimli konser salonuna 4 kişi silahlı saldırı düzenledi. Olayın ardından 133 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı tedavi altına alındı. Rusya, ülke genelinde bir günlük yas ilan etti. Rus tarafından saldırının bir terör eylemi olduğu ve IŞİD'in üstlendiği öne sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.