SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'yi kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'nın Zaporijjya şehrine gelen UAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi'yi kabul etti. Zelenskıy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Grossi ile birlikte Dnipro Hidroelektrik Santraline işgalci Rus füze saldırılarının sonuçlarını ve santrali olası yeni saldırılardan korumak için alınan önlemleri ele aldıklarını kaydetti.

RUS BİRLİKLERİNİN VARLIĞI NÜKLEER GÜVENLİĞE TEHDİT

Zaporijjya Nükleer Santralindeki durumu detaylı olarak değerlendirdiklerini aktaran Zelensıy, "Rus birliklerin ve personelin Zaporijjya Nükleer Santralinden ve ona yakın bölgelerden derhal çekilmemesi durumunda nükleer güvenliği yeniden sağlamaya yönelik herhangi bir girişim, başarısızlığa mahkum" ifadelerini kullandı.

Zelenskıy ayrıca, Ukrayna'da nükleer enerji tesislerinin güvenliğinin sağlanmasına verdiği destekleri için Grossi'ye teşekkür ederek, ülkesinin enerji güvenliğinin sağlanmasında onun önemli rol oynadığını belirtti.

GROSSİ  İLE ZELENSKIY İNCELEMELERDE BULUNDU

Grossi yaptığı açıklamada, Zaporijjya ziyareti çerçevesinde incelemelerde bulunduğu Dnipro Hidroelektrik Santralinde Zelenskıy ile görüştüğünü belirtti. Grossi ayrıca, "Dnipro Hidroelektrik Santrali, Zaporijjya Nükleer Santralinin nükleer güvenliğini sağlayan sistemin ayrılmaz bir parçasıdır. Zelenskıy, barajdaki son hasarları gösterdi" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.