SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Erdoğan'dan Kırım Ailesi çocuklarına Ramazan hediyesi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Ramazan ayı dolayısıyla ilettiği hediyeleri Kırım Ailesi çocuklarına takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Erdoğan'dan Kırım Ailesi çocuklarına Ramazan hediyesi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Ramazan ayı dolayısıyla, Ukrayna'da başlayan Rus saldırıları nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve faaliyetlerini Eskişehir'de sürdüren Kırım Ailesi Kültür Merkezi çocuklarına hediyeler gönderdi.

Kırım Tatar dilinin ve kültürünün korunması için Kırım Tatar çocuklara çeşitli alanda dersler veren Kırım Ailesi, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırıların ardından Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldı. 2 yıldır çalışmalarını Eskişehir’de sürdüren Kırım Ailesi için 4 Nisan 2024 tarihinde iftar yemeği programı düzenlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan tarafından organize edilen iftar programına Kırım Ailesi üyeleri, Kırım Tatar diasporası temsilcileri olmak üzere yaklaşık 130 kişi katıldı.

İftar yemeğinin ardından AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın Ramazan ayı dolayısıyla ilettiği hediyeleri Kırım Ailesi çocuklarına takdim etti.

Daha sonra Kırım Ailesi çocukları, misafirler için geleneksel Kırım Tatar halk oyunları ve türkülerinden oluşan gösterilerini sergiledi.

KIRIM AİLESİ KÜLTÜR MERKEZİ

Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgali sonrası Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de faaliyet göstermeye başlayan ve 2022’de Rus saldırıları nedeniyle Türkiye’ye sığınan Kırım Ailesi Kültür Merkezi, 2 yıldır faaliyetlerini Eskişehir’de sürdürüyor. Kırım Ailesi, Kırım Tatar kültür ile sanatının korunmasına ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Örgütün faaliyetinin sürekliliğinin sağlanmasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan önemli destek sağlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.