SON DAKİKA
Hava Durumu

AB'den Gazze'ye "hava köprüsü" üzerinden insani yardım

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Mısır üzerinden İsrail saldırılarına maruz kalan siviller için Gazze'ye insani yardım göndereceğini duyurdu. AB İnsani Hava Köprüsü üzerinden taşınacak kargo uçağı, bu hafta gönderilen ilk yardımı ulaştıracak.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB'den Gazze'ye "hava köprüsü" üzerinden insani yardım

Filistin direniş örgütü Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı saldırıya karşılık veren İsrail, çatışma neticesinde çok sayıda sivilin ölümüne neden oldu. Gazze ve Batı Şeria'da artan saldırılarla birlikte İsrail Filistinlilerin elektrik, su ve doğal gazını kesti. Can güvenliği tehlikesi yaşayan ve çatışmanın ortasında kalan siviller insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

AB İNSANİ HAVA KÖPRÜSÜ ÜZERİNDEN GAZZE'YE İHTİYAÇ ÜRÜNLERİ GÖNDERECEK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Gazze'deki Filistinliler insani yardıma muhtaç durumda. Hamas'ın barbarlığının bedelini ödeyemezler" diyerek; AB'nin harekete geçtiğini aktardı. Buna göre; Avrupa Birliği, Mısır üzerinden Gazze'ye "İnsani Hava Köprüsü" kuracak.

Başkan von der Leyen, söz konusu insani yardım köprüsünün bu hafta ilk seferini yapacağını duyurdu. AB'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Avrupa İnsani Müdahale Kapasitesi aracılığıyla aynı hafta içinde ikinci kez uçuş gereçekleştirilecek ve UNICEF'in (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) barınma, hijyen ve ilaç malzemelerinin taşınacağı belirtildi. 

Ursula von der Leyen hafta sonu yaptığı açıklamada, AB'nin Gazze'ye yaptığı insani yardımların üç katına çıkarıldığını ve 75 milyon avro gönderildiğini duyurmuştu. 

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren başlatılan saldırılar sonucunda tansiyon yükseldi. Hamas silahlı örgütüne bağlı Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırılara sert yanıt verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre her geçen gün ölen sivil sayısı artıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.