SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den "Gazze'de Filistin yönetimi" çıkışı!

ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan basınında bugün yayımlanan bir makalesinde Gazze Şeridi'nde Filistin yönetimi olması gerektiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den "Gazze'de Filistin yönetimi" çıkışı!

ABD Başkanı Joe Biden, bugün The Washington Post gazetesinde bir makale yayımladı. Biden, söz konusu makalede, Gazze'nin nihai olarak Filistin yönetiminin kontrolünde olması gerektiğini belirtti.

ABD BAŞKANINDAN "FİLİSTİN YÖNETİMİ" ÇIKIŞI

The Washington Post gazetesinde yayımlanan yazıda, Gazze ve Batı Şeria'nın geleceği tartışıldı. Başkan Biden, makalede, "Barış için çabalarken, nihayetinde Gazze ve Batı Şeria yeniden canlandırılmış bir Filistin yönetimi altında yeniden birleşmeli" değerlendirmesini yaptı.

İsrail ve Hamas arasında yaşanan ve İsrail'in sivillere yoğun saldırılar düzenlediği bölgeye ilişkin Başkan Biden, iki devletli bir çözüm önerisi sundu. ABD'nin bu çözüme yakın olduğunu kaydeden Biden, "Filistinliler Gazze'den zorla çıkarılmamalı, yeniden işgal edilmemeli, kuşatma veya abluka yapılmamalı ve toprakları daraltılmamalı" ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Biden, İsrailli yerleşimcilerin sivillere yönelik şiddetlerinde artış olduğu kaydetti. Bilindiği üzere, İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki güvenlik durumunu tamamen Tel Aviv'in yapacağını öne sürmüştü.

ABD Başkanı Biden, The Washington Post gazetesindeki makalesinde, Batı Şeria'da Filistinlilere şiddet uygulayanların sorumluluk altında olmaları gerektiğini vurguladı.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'DE BM'YE AİT OKULU VURDU

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu ile Hamas güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından Filistinli sivillere yönelik yoğun saldırılar başladı. İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nde yerinden edilen sivillerin yer aldığı Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler'e bağlı El-Fahura Okulunu vurdu.

Birleşmiş Milletlere bağlı okula yönelik saldırıda, en az 50 sivil yaşamını yitirdi. Çok sayıda Filistinli sivilin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı'nda bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait Fahura Okulu'na yerinden edilen sivillerin sığındığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.