SON DAKİKA
Hava Durumu

İran, Türklere dilini yasaklarken Ermenilere bölüm açtı!

İran, Türklere karşı dil baskılarını sürdürürken başkent Tahran'da bulunan Azad İslam Üniversitesinde Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü açtı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran, Türklere dilini yasaklarken Ermenilere bölüm açtı!

Azerbaycan'a karşı İran ve Ermenistan arasındaki tehlikeli yakınlaşma gündemden düşmüyor. İran, Güney Azerbaycan Türklerine ve Kaşkay Türklerine kendi dilinde eğitim hakkı vermezken; başkent Tahran’da bulunan Azad İslam Üniversitesinde Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü açıldı.

ERMENİ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ İÇİN ÖĞRENCİLER SINAVSIZ KABUL EDİLECEK

Azad İslam Üniversitesi konuya ilişkin duyuru yaptı. Üniversite, "Azad İslam Üniversitesi Tahran merkez şubesi, Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümü için sınavsız öğrenci kabul ediyor" açıklaması yaptı.

İRAN'DA YEREL DİLLERİN ÖĞRETİLMESİ MADDESİ TÜRKLER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL!

İran Ulusal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ekber Babayi, 24 Temmuz 2023'te bir açıklama yaparak, İran Anayasası'nın 15. maddesine göre sadece Ermenilerin ana dilde eğitim alma hakkına sahip olduğunu söyledi. Babayi, adı geçen maddede yer alan yerel dillerin öğretilmesine ilişkin notun yanlış anlaşıldığını, bunun Türkler için geçerli olmadığını ve sadece Ermenileri kastettiğini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.