SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç'te teröristlere yeni ceza yasası gelecek mi?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'ın dün yaptığı açıklamaya göre teröristlere verilecek yeni ceza yasa tasarısı bugün parlamentoda vekillerin oylamasına sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç'te teröristlere yeni ceza yasası gelecek mi?

İsveç ve Finlandiya'nın Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) üyeliğine başvuru süreci devam ediyor. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu NATO ülkelerinin onayıyla süreci bir üst noktaya taşıyacak olan İsveç ve Finlandiya, 28 ülkeden onay aldı. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına destek verdiği için ve terör eylemlerine önlem almadığı için İsveç ve Finlandiya'nın 29 Haziran'da imzaladığı ortak muhtıra NATO onay süreci sekteye uğradı.

Türkiye, 2022 Aralık ayında İsveç'te bir teröristin Kur-an'ı Kerim'i yakması, Türk bayrağının üzerinde yürümesi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asılması tepkilere neden oldu. Türkiye, İsveç hükumetinin söz konusu eylemlere sessiz kalmasına tepki göstererek NATO onay sürecini askıya aldı. 

İSVEÇ'TE TERÖRİSTELERE YENİ CEZA YASASI GELECEK Mİ?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in dünkü görüşmesinden sonra yeni açıklamalar geldi. Başbakan Kristersson, teröristlerin faaliyetleri için fon sağlanmasına göz yumduklarını itiraf etti. Buna yönelik yeni bir ceza yasasının oluşturulacağını açıklayan Kristersson, yasanın 1 Haziran'da yürülüğe gireceğini dile getirdi. Bugün İsveç Parlamentosunda sunulacak yasa tasarısında terör faaliyetlerine katılan veya destek veren kişilere 4 yıl hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Ağırlaştırıcı bir neden varsa kişiler, en az 2 yıl en fazla 8 yıl hapis cezasına çarptırılacak. 

YETKİLİLER BUGÜN NATO TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELECEK

NATO çatısı altında bugün İsveç, Finlandiya ve Türkiye temsilcileri bir araya gelecek. Görüşmede, NATO üyelik süreci ele alınacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.