SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada, Çin'in WeChat ve Rusya'nın Kaspersky uygulamasına yasak getirdi!

Kanada hükumeti, güvenlik riski gerekçesiyle Çin merkezli WeChat ve Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky uygulamalarını hükumet cihazlarında yasakladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada, Çin'in WeChat ve Rusya'nın Kaspersky uygulamasına yasak getirdi!

Kanada yönetimi güvenlik gerekçesini öne sürerek, istihbari, kişisel bilgileri çalma ve kullanma konusunda bizzat Çin hükumeti tarafından yönetilen WeChat uygulamasını hükumet cihazlarında yasakladığını bildirdi. Ayrıca, karar gereği, Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky uygulamasına da yasak getirildi.

WECHAT HÜKUMET ÇALIŞANLARININ CEP TELEFONUNDAN SİLİNDİ

Kanada Hazine Kurulu Başkanı Anita Anand, 30 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, bundan böyle hükumet kurumları tarafından sağlanan tüm cep telefonlarında Çin merkezli WeChat uygulamasının yasaklandığını bildirdi. Anand konuyla ilgili, "Devletin mobil cihazlarındaki bu uygulamalara erişimi kaldırarak, siber güvenliğe risk temelli bir yaklaşım getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kanada Hazine Kurulunun yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ekim'den itibaren federal hükumet çalışanlarının cep telefonlarındaki Çin merkezli WeChat uygulamasının kaldırılacağı ve bu cep telefonlarının kullanıcılarının uygulamaları tekrar indiremeyeceği belirtildi. Bu önlemin Kanada hükumeti ağlarını ve verilerini korumak ve yurtdışındaki ortaklarla uyum sağlamak için tasarlandığı kaydedildi.

WECHAT BÜYÜK BİR TEHDİT

Kanada Telekomünikasyon Güvenliği Departmanı, WeChat uygulamasının veri toplama yöntemleri ile kullanıcılarının cep telefonlarındaki bilgiye erişmelerine olanak tanıdığını, dolayısıyla kişisel gizlilik, bilgi ve ağ güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

KANADA TİKTOK'U YASAKLAMIŞTI

Kanada hükumeti, bu yılın şubat ayında güvenlik ve kişisel verilerin korunması gerekçesiyle çalışanlarının telefonlarında Çin merkezli TikTok programını yasaklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.