SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'den gözdağı: Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, değişen ekonomi politikaları bağlamında Türkiye'ye yönelik tehditkâr ifadeler kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 01:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 01:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'den gözdağı: Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5 Haziran 2024 tarihinde çeşitli medya mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin değişen ekonomi politikası üzerinden yaptığı değerlendirmede Türkiye'ye karşı tehditvari mesajlar yolladı.

2014 yılında gerçekleşen Kırım'ın işgali ve 2022'den bu yana Ukrayna'ya karşı olarak yürüttüğü işgal girişimi nedeniyle Batı ile gergin ilişkileri olan Rusya, Türkiye'de 2023 yılında gerçekleşen seçim sonrasında oluşan ekonomi yönetiminin benimsediği politikalardan rahatsız oldu.

Türkiye'de son dönemde değişen ekonomi modelinin farkında olduklarını söyleyen Putin, Türkiye'nin ekonomi yönetiminin son zamanlarda Batılı finans kuruluşlarından kredi, yatırım ve hibe almaya ağırlık verdiğini belirtti.

Putin sözlerini, "Bu muhtemelen kötü bir şey değil ancak Rusya ile ticari ve ekonomik bağların kısıtlanmasıyla bağlantılı olursa, Türk ekonomisi için kazançtan çok kayıp olacaktır. Bence böyle bir tehdit var." şeklinde sürdürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.