SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşı "kutsal" ilan etti

Putin'in önemli müttefiki ve işgalin destekçisi Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekûn işgal saldırısını “kutsal savaş” olarak adlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşı "kutsal" ilan etti

Savaş suçlusu Vladimir Putin’in destekçisi olan Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimini “kutsal savaş” olarak nitelendirdi.

KİLİSE, İŞGAL SALDIRILARINI MİLLΠKURTULUŞ MÜCADELESİ OLARAK GÖRÜYOR

Rusya’nın başkenti Moskova’da 27 Mart 2024 tarihinde Rus Ortodoks Kilisesi Kongresi gerçekleşti. Söz konusu kongrenin katılımcıları tarafından kabul edilen beyanda Ukrayna'daki savaş, "Rus halkının, suçlu Kıyiv rejimine ve onun arkasındaki kolektif Batı'ya karşı, Güney Batı Rusya topraklarında yürüttüğü millî kurtuluş mücadelesinin yeni bir aşaması" şeklinde nitelendirildi.

Bununla birlikte belgede manevî ve ahlâkî bakış açısından Ukrayna’ya karşı yürütülen savaşın “kutsal bir savaş” olduğu ileri sürüldü. Belgede yapılan açıklamaya göre, savaş suçlusu Kremlin rejimi tarafından başlatılan bu sözde “kutsal savaşta” Rusya ve Rus halkı “Kutsal Rusya'nın tek manevi alanını koruyor ve dünyayı küreselleşmenin saldırısından ve satanizme saplanan Batı’nın zaferinden koruyor”.

SAVAŞ SUÇLULARIN DESTEKÇİSİ RUS ORTODOKS KİLİSESİ

Bilindiği üzere Rus Ortodoks Kilisesi Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline destek veriyor. İşgalci Putin, Eylül 2022’de seferberlik emrini vermesinden birkaç gün sonra Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Ukrayna'ya karşı savaşta ölen Rus askerlerinin tüm günahlarından arınacağını açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.