SON DAKİKA
Hava Durumu

Slovakya'dan dikkat çeken çıkış: Ukrayna'ya mayın temizleme aracı gönderilecek

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun Kıyiv ziyaretinin ardından Slovakya'nın AB'nin tahsis edeceği 50 milyon avroluk blokesini kaldıracağını bildirdi. Ayrıca Slovakya, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya mayın temizleme aracı tahsis edecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Slovakya'dan dikkat çeken çıkış: Ukrayna'ya mayın temizleme aracı gönderilecek

Rusya yanlısı Slovakya hükûmeti, Ukrayna'ya yönelik kararsız tutumlarından vazgeçme sinyali verdi. Slovakya Başbakanı Robert Fico, Ukrayna ziyaretinden önce Ukrayna'nın NATO'ya katılımına ilişkin verdikleri onaydan vazgeçtiklerini duyurmuştu. 

SLOVAKYA, UKRAYNA TUTUMUNU DEĞİŞTİRDİ Mİ?

Başbakan Fico, 24 Ocak 2024 tarihindeki Kıyiv ziyaretinde Ukraynalı mevkidaşı Denis Şmıgal ile yaptığı görüşmenin ardından tutumunu yenileme kararı aldı. Başbakan Şmıgal ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Slovakya Başbakanı, devletimizin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tam olarak desteklediğini vurguladı. Elbette bunu geniş bir toplantı sırasında imzalanan ortak açıklamamızda da kaydettik" dedi. 

SLOVAKYA, UKRAYNA'YA MAYIN TEMİZLEME ARAÇLARI TEDARİK EDECEK

Şmıgal ayrıca Slovakya'nın AB'nin Ukrayna'ya tahsis edilmesi planlanan 50 milyar avroluk blokesini kaldırdığını söyledi. Şmıgal, Ukrayna ile Slovakya arasında işbirliği yapıldığını vurgulayarak, Slovak özel şirketlerinin, T-72 tankını temel alan zırhlı ekskavatörler ve mayın temizleme araçları tedarik edeceğini açıkladı. Şmıgal, "Slovakya, avcılarımızın Herson bölgesinin işgal altındaki bölümünde ilgili çalışmaları yürütebilmesi için iki adet Bozena-4 mayın temizleme aracı tedarik etmeye zaten karar verdi. Bunun için çok minnettarız" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.