SON DAKİKA
Hava Durumu

Şok iddia: İran DEAŞ'ın Rusya’daki saldırısını önceden biliyordu

İran'ın terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği Moskova'da gerçekleşen silahlı saldırı konusunda Rusya'yı daha önceden uyardığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Şok iddia: İran DEAŞ'ın Rusya’daki saldırısını önceden biliyordu

Dünya çapında gazetelere ve uydu yayınlarına yolladığı haber raporları ile tanınan, Birleşik Krallık merkezli Reuters haber ajansının 3 farklı kaynağa dayandırarak gündeme getirdiği 2 Nisan 2024 tarihli haberine göre, 22 Mart'ta meydana gelen Moskova yakınlarındaki "Crocus City Hall" konser salonuna düzenlenen saldırı öncesinde İran'ın, Rusya'yı terör operasyonu olasılığı konusunda uyardığı öğrenildi. Ayrıca İranlı yetkililerin Rusya'yı, IŞİD'in sözde "Horasan Eyaleti" grubunun bazı üyelerinin muhtemelen terör saldırıları gerçekleştirmek amacıyla bu ülkeye gittiği konusunda uyardığı bildirildi.

image

İRAN GÜNLER ÖNCESİNDEN RUSYA'YI UYARDI

Konuya ilişkin Reuters'a açıklama yapan kaynak, "Saldırıdan birkaç gün önce Tahran, Rusya'da olası büyük bir terör saldırısı hakkında Moskova'yı bilgilendirdi. Bu bilgi, İran'da patlama düzenlediği şüphesiyle tutuklananların sorgulanması sonucunda elde edildi" ifadelerini kullandı.

Kremlin basın sözcüsü Dmitry Peskov ise, İran'dan gelebilecek olası uyarılardan haberdar olmadığını söyledi.

Ukrayna istihbaratı açıkladı: Moskova saldırısı Putin'in planı mı?

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart akşamı "Crocus City Hall" isimli konser salonuna silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Olayın ardından 140'ın üzerinde insan hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı tedavi altına alındı. Rusya, ülke genelinde bir günlük yas ilan etti. Rus tarafından saldırının bir terör eylemi olduğu belirtildi. Saldırıyı DEAŞ üstlense de Moskova yönetimi Ukrayna'yı sorumlu tutuyor. 

İşgalci Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının Ukrayna'yı yaptığını öne sürerek, toprak bütünlüğüne yönelik topyekûn saldırı başlattığı ülkede 2 yılı aşkın bir süredir sivilleri katlediyor. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 27 Mart 2024 tarihinde Fransa merkezli Uluslararası Polis Komisyonunun (Interpol) yardım teklifini geri çevirdiğini açıkladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.