SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ile görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ile görüştü

Esma KASAR

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, bugün Ankara’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi. Görüşmelere Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile beraber Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov katıldı.

KIRIMOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYET, İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Haber Ajansına görüşmelerin ayrıntılarına dair bilgi verdi. Seythalil, İçişleri Bakanlığında yapılan görüşmeye İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun da katıldığını belirtti. Görüşmede; Kırım Tatarlarına verilen uzun dönem ikamet izni konusu ve çalışma izni ile sağlık sigortası dahil olmak üzere Kırım Tatarlarının Türkiye’de karşılaştığı sorunların ele alındığını aktardı.

KIRIMOĞLU VE HEYETİ, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Daha sonra Kırım Tatar heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme yaptıklarını belirten Seythalil, Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarlarının çalışma izni alma sorununun ele alındığını bildirdi. Ayrıca Seythalil, görüşmede Türk makamlarından bu konuda gerekenin yapılması için güvence aldıklarını belirtti.

Görüşmeler öncesinde Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarları ile buluştuğunu aktaran Seythalil, bu temaslarda dile getirilen sorunların Türk yetkililere aktarıldığını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.